Pajisjet e kontrollit për përzgjedhjen e drejtpërdrejtë

Tastierë me madhësi të ndryshme dhe specifikuara tani janë në dispozicion me skeda të ndryshme kyçe ose lloje të ndryshme kyçe.

“Tastiera e shkrimtarit mund të jetë më e madhe se normale për të lehtësuar zgjedhjen e butonave të ndryshëm nga njerëzit me vështirësi në kontrollin e lëvizjes së mirë ose njerëzit me shikim të dëmtuar ose dimensionet më të ulëta për përdoruesit me lëvizje të kufizuara lëvizëse dhe kështu që ata nuk janë në gjendje të arrijnë të gjitha butonat në një tastierë standarde. Disa tastiera kanë një shtrirje më të rëndësishme ergonomike për të zvogëluar rrezikun e lëndimeve të përsëritura të tendosjes. ”

” Mbështesni teknologjitë për njerëzit me aftësi të kufizuara “, http://www.acessibilidade.gov.pt/livros/tapd/html/indice.html

Leave a Reply