Voordelen van het gebruik van ICT bij schoolactiviteiten door studenten met motorische, spraak-, visuele en auditieve beperkingen: een literatuuronderzoek

http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:liu:diva-107351

Ondanks de aanzienlijke heterogeniteit tussen de onderzoeken, lijkt de onderzochte literatuur in grote lijnen te ondersteunen dat studenten met een lichamelijke handicap profiteren van ICT-gebruik op scholen, ongeacht het type ICT. ICT lijkt vooral nuttig voor schrijven, spellen en communiceren. Voor toekomstig onderzoek is het belangrijk om interventiestudies te benadrukken om te onderzoeken of ICT’s een krachtige educatieve tool zijn voor studenten met een lichamelijke handicap, zoals motorische, visuele, gehoor- en communicatieve beperkingen – niet alleen als ATD om de stoornis voor studenten met een handicap te compenseren of te remediëren. Deze complexiteit is ook een reden waarom er beperkt bewijs is van ICT-gebruik op scholen door studenten met een lichamelijke handicap (31).

Original Publication:
Helene Lidström and Helena Hemmingsson, Benefits of the use of ICT in school activities by students with motor, speech, visual, and hearing impairment: a literature review, 2014, Scandinavian Journal of Occupational Therapy, (21), 4, 251-266.
http://dx.doi.org/10.3109/11038128.2014.880940
Copyright: Informa Healthcare
http://informahealthcare.com/
Postprint available at: Linköping University Electronic Press
http://urn.kb.se/resolve?urn=urn:nbn:se:liu:diva-107351

 

Leave a Reply